Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GY.I.K.

Khavinson professzor és munkatársai előadásain elhangzott leggyakoribb kérdések és válaszok

Mivel a peptidek stimulálják a sejtek szaporodását (proliferációját), nem provokálják-e a rák kialakulását a stimulált szervben, vagy más szervekben és szövetekben?

Nem, nem tehetik. Először is, a peptid bioregulátorok szövetspecifikusak és csak azoknak a szöveteknek a cél sejtjeire képesek hatni, amelyekből ők maguk voltak kivonva. Így az idegszövet peptidje csak az idegsejteket érinti, a máj peptidjei - csak máj hepatocitákra hatnak és így tovább. Ezt tudományos kutatások eredményei bizonyítják. Cikkekben és monográfiákban egyaránt olvashatnak róluk.

Másodszor, a peptid bioregulátorok nemcsak sejtosztódást generálnak, hanem a megfelelő szövet sejtjeinek differenciálódására is hatnak, vagyis onkoprotektív hatásuk van. A peptidek helyreállítják mind a fiatal, mind az érett sejtek normál fehérje szintézisét, megakadályozva őket abban hogy degenerált rákos sejtekké alakuljanak.

Harmadszor, a két kiemelt peptid bioregulátorunk, az Endoluten és az epifízis-peptidet és thymus-peptidet is tartalmazó "Vladonix" rendelkezik tudományosan bizonyított rákellenes hatással. Használatuk egyaránt csökkentette a spontán és indukált daganatok kialakulásának gyakoriságát 30-50%-al!

Ezenkívül ezeket a peptideket sikeresen alkalmazták rákos betegek kiegészítő kezeléseként is. Sugár- és kemoterápia  során fellépő leukopenia és toxikus hatások csökkentésével javult az általános közérzet a betegeknél, az onkológiai folyamat lelassult, és csökkent a metasztázis kockázata.

Van-e mellékhatása, ellenjavallata a peptid-bioregulátoroknak, és lehetséges-e a túladagolásuk?

A peptid bioregulátoroknak nincsenek mellékhatásai, a lehetséges kivétel - a kapszula (zselatinos héj vagy segédanyagok miatt). A mellékhatások hiányát a peptid bioregulátorok hatásmechanizmusa magyarázza. Nem szabadítanak fel kémiai anyagokat a sejtekben és nem idéznek elő a szervezetre nem jellemző reakciókat. Csak a természetes fiziológiai folyamatokat aktiválják. Ezért nincsenek mellékhatások, és nem is lehetnek.

A peptid bioregulátorok alkalmazásának nincsenek ellenjavallatai sem.Arra kérjük azonban partnereinket, hogy legyenek óvatosak a peptid bioregulátorok ajánlásával kapcsolatban a rendkívül legyengült súlyos betegek esetében. Ilyenkor a terápiáról - beleértve a bioregulátorokat is - a kezelőorvosnak kell döntenie.

Itt kell kiemelni a peptidek egy másik jellemzőjét -  a szabályozó hatásukat. Mert a szövetek és szervek működésének normalizálására, ugyanazt a peptid bioregulátort használjuk, függetlenül attól, hogy a szöveti funkció megnövekedett vagy csökkent.

Például a pajzsmirigy hiperfunkciójánál, valamint hipofunkciójánál ugyanazt a "Thyreogen" peptid bioregulátort használjuk ami a pajzsmirigy szöveteinek peptidje. Normalizálja a hormonok szintjét, csökkentve vagy növelve azok szintézisét a sejtben a génexpresszió változásának, vagyis a DNS szálakból származó információk kiolvasásának alapján.

Azért sem lehet túladagolni a peptid bioregulátorokat, mert csak a DNS-szál szabad komplementereit foglalja el a peptid, a fennmaradó "munkanélküli" bioregulátorokat a sejt egyszerűen fel fogja darabolni aminosavakká  és fehérjéi szintézisére fogja felhasználni.

Csak a hatás kialakulásának sebessége függ az adag nagyságától, mert minél több komplementer molekula lép be egyszerre a szervezetbe, annál nagyobb az esélyük hogy gyorsabban jutnak el a megfelelő génekhez.

Jelentkezhetnek-e elvonási tünetek a peptid-bioregulátorok használatakor, és meddig tart a bioregulátor hatása?

A peptid bioregulátorok alkalmazása nem okoz elvonási tüneteket. Nem olyan hormonok, amelyeket kívülről juttatnak a szervezetbe,amelyek a "negatív visszacsatolás" elve szerint elnyomják a saját hormonok szintézisét. A peptid-bioregulátorok olyan molekulák, amelyek jelet továbbítanak a sejtekhez saját hormonjaik szintéziséhez a szervezet számára szükséges mennyiségben. És eközben nem okoz zavart az endokrin önszabályozás hipotalamusz-hipofízis rendszerében.

A peptid-bioregulátorok hatásának időtartama függ a bioregulátor típusától. Minden szintetizált peptid bioregulátor (citogének, Revilab SL / ML sorozat) gyorsabban, de rövidebb ideig hat. Általában a hatás körülbelül egy hónapig tart, majd szükséges a bioregulátor ismételt használata. A természetes alapú peptid-bioregulátoroknak a citomaxoknak hosszabb a hatása - körülbelül 2-3 hónap.Javasoljuk a bioreguláció gyorsabb megkezdésének érdekében a kúrát szintetizált peptiddel (citogénnel) elkezdeni, majd természetes peptiddel (citomaxszal) folytatni.

Természetesen a hatás időtartama nagymértékben függ az életkortól és a szervezet állapotától a kúra kezdetekor. Minél idősebb az ember és minél krónikusabb a betegsége, annál hosszabb ideig van szükség a bioregulátorok használatára a test funkcióinak helyreállításához.
 

Ha egy személy fiatal és egészséges, és a bioregulációt     megelőzési céllal tervezi, akkor évente egy vagy két peptid kúrára van szüksége.

A peptid bioregulátorok helyreállítják a sejt fiziológiai folyamatait és mind kompatibilisek egymással. Nem javasoljuk azonban egyszerre hatnál több peptid alkalmazását mert nincs értelme, a szervezetnek nincs elég erőforrása egyszerre több mint hat irányban történő munkavégzéshez. Ha a beteg bármilyen más gyógyszert is használ, javasoljuk, hogy beszélje meg a bioregulátorok használatát kezelőorvosával vagy orvosi tanácsadónkkal.

Okozhat-e allergiás reakciókat a peptid bioregulátorok használata?

Nem, nem okozhat. A peptid bioregulátorok molekulatömege túl kicsi ahhoz, hogy immunválaszt váltsanak ki. Maguk az aminosavak testünk természetes építőkövei, és szintén nem válthatnak ki allergiás reakciót.

Mi lesz a bioregulátor szedésének általános hatása? Mit fogok érezni?

Aki fiatal és egészséges, akkor az is marad a bioregulációs terápia hatására, amelynek jelei a későbbi életkorban válnak nyilvánvalóvá a kortársakkal összehasonlítva.

Sajnos nagyon kevesen kezdik el a terápiát fiatal és egészséges korban. A legtöbbeknek már sok problémája van.

Segítenek-e a peptidek a genetikai rendellenességeken?

Genetikai rendellenességen a peptid bioregulátorok nem segítenek, mert a rendellenes gének működését nem tudják szabályozni. Legjobb esetben kissé korrigálhatják a szomszédos szervek és szövetek működését. Nem szabad a peptid-bioreguláció hatásosságára számítani veleszületett genetikai rendellenességek esetén.

Hány éves korban kell elkezdeni a peptid bioregulációt?

A legújabb gerontológiai kutatások szerint, a fő szervek és szervrendszerek életkorral összefüggő involziója (immun-, endokrin, szív- és érrendszeri, idegi) körülbelül 30 éves kortól kezdődik oly módon, hogy a sejtanyagcserét szabályozó peptidek mennyisége csökken a szervezetben.

Ekkortól javasolható a peptides bioreguláció megkezdése. Ha egy személynek nincs panasza és betegsége, standard sémák szerinti kúra ajánlott a korai öregedés megelőzése érdekében.

Gyógyszer a peptid és csak orvos írhatja fel, vagy nem?

A peptid bioregulátor készítmények nem gyógyszerek hanem táplálék kiegészítő termékek. Kizárólag olyan rövid aminosav láncokat tartalmaznak, amelyek az élő szervezetben természetes állapotban is megtalálhatók. Szabadon forgalmazható készítmények amelyek használatának hatásossága fokozható megfelelő adagolással és a hatóanyagok kombinációjával. Súlyos betegség fennállása esetén azonban a kezelőorvos tanácsát is kérni kell a használatot illetően.

Mivel mások a "Khavinson" peptidek, mint a piacon található más készítmények?

A “Khavinson-Morozov” peptidek több évtizedes kutatómunka eredményeképpen kifejlesztett, szabadalmaztatott eljárással készült biológiailag aktív molekulák, amelyek specifikusan hatnak az egyes szervekre és szervrendszerekre.

Más termékek, amelyek hatóanyagukban peptideket reklámoznak nem rendelkeznek a szükséges biológiai aktivitással, mert előállításuk során nem tudják reprodukálni azokat az aminosav szekvenciákat, amelyek megfelelő “kulcsként” működnének a sejtek anyagcsere folyamatainak beindításához.