Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Peptid - avagy hogyan fékezzük le öregedésünket

Elgondolkodott már azon, hogy pontosan miért is kezd el öregedni a szervezete? 

 

 

Ősidők óta próbálják az emberek megérteni a test öregedésének okait. Tudományos kutatásokkal kimutatták, hogy az ember élettartama genetikai lehetőségénél fogva akár 110-120 évet is elérheti. Azonban a 2020-as statisztikák szerint a globális átlagéletkor alig éri el a 70 évet. De miért?

 

Szervezetünk fokozatosan öregszik. Elsősorban a különböző biokémiai reakciók sebessége csökken, mely az egyes szervek (agy, máj, szív és stb.) funkciói működőképességének csökkenéséhez vezet. A közismert öregedési tünetek, mint a ráncok megjelenése, őszülés, ízületi problémák már csak a folyamat látható következményeinek számítanak. 

 

Az életműködés fenntartása két molekulának köszönhető: a DNS, amely önmagában inaktív molekulákból álló mátrix, a genetikai információ hordozója, és a biológiailag aktív rövid peptidek, amelyek segítségével a DNS-ben tárolt információ szükség szerint felhasználásra kerül. Ezen molekulák kapcsolata és funkciója szabályozza legnagyobb mértékben a szervezet biokémiai reakcióit. Professzor Khavinszon, az oroszországi Bioregulációs és Gerontológiai intézet megalapítója, ezt az alábbi módon magyarázza el: 

 

„Rövid peptidek kapcsolódása a gén megfelelő területeivel specifikus fehérjék szintéziséhez vezet, amelyek jelenléte nélkülözhetetlen az életfolyamatok fenntartásához a szervezetben. Így, a peptidek hiánya a szervezetben a DNS egyes részeinek inaktiválódásához vezet, mely a sejtek funkcióinak leállásában mutatkozik meg hosszabb távon.”

 

Kutatások ugyanakkor kimutatták, hogy 25 éves korunktól sejtjeink peptid termelése csökkenni kezd, ami nélkülözhetetlen lenne a génállomány normális működéséhez. Ez a hiány az évek során megmutatkozik a bőrünk állapotán, látásunk romlásában és egyéb szerveink funkcióinak csökkenésében.


De mi is az a peptid?

 

A peptidek különleges kémiai kötéssel rendelkező, hosszabb-rövidebb fehérje töredékek, aminosav láncok, melyeket a táplálkozással bevitt fehérjékből állít elő szervezetünk. Méretük mindössze 1 nanométer. Alapvető jelentőségük van a fehérjeszintézisben. Ezt a következőképpen kell elképzelni: a szervezetben a peptideket „információt hordozó” kulcsoknak lehet tekinteni - szigorúan csak a megfelelő génekhez illeszkednek és másolják ki az információt. Ezeknek az információknak köszönhetően működnek sejtjeink “rendeltetés szerűen” és képesek folyamatosan megújulni. Tekintettel arra, hogy testünk minden szerve, szövete egyéni szerkezettel rendelkező fehérjékből áll, a hozzájuk tartozó “peptid kulcsok” aminosav sorrendje is meghatározott, specifikus. 

 

Azoknak, akik egészségtudatosan élnek, 35 éves kor után már érdemes lehet elgondolkodni az életkorral összefüggő változások megelőzésének szükségességén. Szervezetünk működésének peptid alapú helyreállítására, fiatalítására már megvan a lehetőség! 


 

Hogyan tud a modern technológia segíteni hosszabb ideig megőrizni egészségünket ÉS lelassítani az öregedési folyamatokat?

 

A természetes és szintetizált peptidek tudatos bevitele a szervezetbe étrendkiegészítőként felújíthatja a génállomány aktivitását és támogatást nyújthat szervezete védelméhez számos betegséggel szemben. Ez most elérhető a Peptides termékcsaláddal.

 

A peptides kezeléseket kísérleti jelleggel több évtizede folytatnak, melynek során már több mint 15 millió esetben tapasztalták a készítmények  pozitív hatását különböző korcsoportú betegeknél. A peptid bioregulátorok különleges előnye a mellékhatások teljes hiánya, amely azzal magyarázható, hogy hatóanyagát ideális esetben saját szervezetünk maga  állítja elő megfelelő mennyiségben. A peptides készítmények alkalmazásával tulajdonképpen csak pótoljuk a kor előrehaladtával egyre csökkenő mértékű saját termelést.

 

Minden 35 év  feletti embernek évente két-három peptid kúra ajánlott, hogy támogassa szervezete létfontosságú funkcióit, mert még egy egészséges ember szervezetében is elindulnak az öregedési folyamatok az életkor előrehaladtával. Viszont ahhoz, hogy fiatalok és egészségesek maradjunk – bármennyire is egyértelmű – fontos az egészséges életmód folytatása is. 

 

Manapság a peptidek alkalmazása a legjobb  megoldás a betegségek megelőzésének,  a ciklikus folyamatok szabályozásának és szinkronizálásának, a mutáció nélküli sejtosztódás lehetősége elérésének, a testszövetek megújulásának, az öregedési folyamatok lelassításának. 

 

Óvja meg szervezetét a peptidek segítségével és élje meg újra a fiatalság érzetét!